Hudhër

Sezonaliteti: Maj-November

Hudhra ka veti të fuqishme antibiotike dhe përdorimi i saj në mjekësinë tradicionale ka qenë edhe shpëtues i jetëve para se të zbulohej penicilina. Lufton një numër të bakterieve si dhe përdoret gjerësisht në mjeksi, estetik dhe sigurisht në të gjitha kulturat e kulinarisë boterore.

Hudhra të pjekura

Merrni disa kokrra hudhra dhe siç janë të plotë prijuni përmes një thike të mprehtë pjesën e sipërme të kokës. Marinojini me kripë, piper të zi dhe vaj ulliri dhe mbështillini me letër pjekjeje. Futini në furrë dhe lërini përreth 40 minuta. Mund të konsumohen në formën e gjalpit me bukë të thekur por edhe si garniturë për mishra të ndryshëm

Category: