Cornichon

Sezonaliteti: Prill-Dhjetor

Ky perim është i pasur me kripëra minerale, kryesisht magnez dhe kalium. Përdoren zakonisht për turshi dhe kanë përmbajtje të lartë të Vitamin A,  C, B-6 dhe D.

Kastravec Turshi

Pastrojmë kastravecat dhe më pas u hedhim hudhër, majdanoz, kripë, uthull. Pasi të jetë mbushur kavanozi, u hedhim sipër ujin e valuar dhe disa pika limoni. Më pas, kavanozat i mbyllim fort dhe i lëmë për dy ditë në një vend të errët. Pas dy ditësh i fusim në frigorifer dhe janë gati për tu konsumuar.

Category: